Acasă Politic În Sala Patio de los Naranjos a Senatului spaniol va fi inaugurată...

În Sala Patio de los Naranjos a Senatului spaniol va fi inaugurată Expoziția Arhivelor Diplomatice române și spaniole

DISTRIBUIȚI

159596 – 13052021 –Președintele Senatului, Anca Dana Dragu, va efectua în perioada 13-16 mai 2021 o vizită oficială în Regatul Spaniei la invitația omologului său, María Pilar Llop Cuenca.

Din delegație vor face parte vicepreședinelea Senatului, Alina Stefania Gorghiu, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Cristian Ghica, secretarul Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Lőrincz Ştefan-Iulian, deputatul Simina-Geanina-Daniela Tulbure, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării și secretarul de Stat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Oana Ursache.

Vizita oficială în Regatul Spaniei a președintluii Senatului României se înscrie ca demers al diplomației parlamentare în direcția aprofundării și diversificării dialogului politic și consolidării caracterului special al relației tradiționale de prietenie cu Spania.

Programul vizitei oficiale va cuprinde reuniuni de lucru cu președintele Senatului spaniol și cu parlamentari spanioli, iar printre temele abordate amintim combaterea violenței de domestice și egalitatea de gen.

În cadrul vizitei, va fi inaugurată, în Sala Patio de los Naranjos a Senatului, Expoziția Arhivelor Diplomatice române și spaniole, dedicată sărbătoririi a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.
Totodată, președinta Senatului, împreună cu membrii delegației, vor avea o întâlnire în regim de videoconferință cu reprezentanți ai comunității românești din Regatul Spaniol care este bine integrată, activă, cu rol de punte de legătură și catalizator al dezvoltării relațiilor dintre cele două state, cetățenii români aducând o contribuție importantă şi recunoscută la economia spaniolă.

Programul vizitei va mai cuprinde vizitarea Centrului NATO de Operațiuni Aeriene Combinate (CAOC) și a Centrului de Sateliți al UE (SatCen).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.