Acasă Social Sanatate Maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescenţilor în zilele de 31 mai și...

Maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescenţilor în zilele de 31 mai și 1 iunie

DISTRIBUIȚI

159775 – 26052021 – În zilele de 31 mai și 1 iunie se va desfăşura un maraton de vaccinare anti-COVID dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele organizate la nivel naţional, a anunţat preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

”Maratonul de vaccinare se adresează persoanelor care sunt eligibile pentru vaccinare, adolescenți între 16-18 ani. Asta nu înseamnă că celelalte persoane nu se pot prezenta a vaccinare. Practic fiecare punct de vaccinare va reprezenta un punct de maraton de vaccinare. În paralel, la nivelul fiecărui județ sunt deja propuse mai multe acțiuni de vaccinare prin evenimente care nu sunt deja organizare in centre funcționale, în alte spații mai atractive încât să existe o abordare cât mai variată, mai ales că se adresează tinerilor”, a spus Valeriu Gheorghiță.

”În perioada 31 mai – 1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele de vaccinare organizate la nivel naţional, în centrele fixe, dar şi în alte evenimente de tip maraton de vaccinare care se organizează în complementaritatea centrelor deja funcţionale. Tinerii, adolescenţii între 16 şi 18 ani vin, evident, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după 14.00 şi vor beneficia de acest process”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că, de asemenea, vor fi la nivelul fiecărui judeţ unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite vaccinarea şi după ora 20.00.

”Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a precizat Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.