Acasă Social Sanatate Ne vom putea vaccina doar cu buletinul, oriunde, fără programare, începând cu...

Ne vom putea vaccina doar cu buletinul, oriunde, fără programare, începând cu acest weekend

DISTRIBUIȚI

159480 – 06052021 – Începând de sâmbătă, românii se vor putea vaccina anti-COVID oriunde în centrele Pfizer şi Moderna, doar cu buletinul, fără niciun fel de programare, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Vaccinarea va fi posibilă în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile, cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre, precizează Comitetul de coordonare a vaccinării, care anunță și programul.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunță în ce condiții va fi posibilă vaccinarea fără programare, începând de sâmbătă: Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care vor să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Oamenii se pot vaccina la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Conform CNCAV, vaccinarea fără programare va fi posibilă în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile și cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.