Acasă Social Noi propuneri de relaxare

Noi propuneri de relaxare

DISTRIBUIȚI

159542 – 10052021 – Noi propuneri de relaxare venite de la Ministerul Economiei includ posibilitatea participării la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-COVID și renunțarea la portul măștii în aer liber în zonele cu grad ridicat de vaccinare, potrivit Digi24.

Printre măsurile propuse se numără redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Printre propuneri mai este și redeschiderea de evenimente mai mari de 20 de persoane cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau județean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

Cîțu: Starea de alertă va fi prelungită și nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

”Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a spus el. Întrebat dacă este vorba și despre persoanele vaccinate cu o doză sau doar pe cele complet imunizate, Cîțu a răspuns: „Persoanele vaccinate”.

Premierul a fost întrebat în legătură cu propunerile de relaxare venite de la Ministerul Economiei, care includ și renunțarea la portul măștii în zonele cu grad ridicat de vaccinare. ”Toate scenariile sunt pe masă”, a spus premierul, precizând că acestea vor fi discutate cu specialiștii.

Premierul a precizat că starea de alertă va fi prelungită și a adăugat că nu vor fi decise măsuri de relaxare înainte de 1 iunie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.