Acasă Externe Nou șef la Mossad

Nou șef la Mossad

DISTRIBUIȚI

 159756 – 25052021 – David Barnea a fost numit în funcţia de şef al Mossad, serviciul israelian de informaţii externe. Acesta ocupa poziţia de director adjunct al Mossadu-lui, fiind specializat în recrutarea agenţilor implicaţi în operaţiunile de spionaj împotriva Iranului şi mişcării Hezbollah.

David Barnea, 56 de ani, îl va înlocui pe Joseph (Yossi) Cohen, la începutul lunii viitoare, potrivit  Cabinetului premierului Benjamin Netanyahu, citat de Reuters.

Barnea a intrat în Mossad în 1996, ca ofiţer de caz. Din 2013 până în 2019, când a devenit adjunctul agenţiei de spionaj, a condus unitatea Tzomet, despre care media israeliene scriu că recrutează şi coordonează agenţi. Potrivit Haaretz, în calitate de şef al Tzomet, Barnea era responsabil de recrutarea de agenţi operativi împotriva celor mai importante ţinte ale Mossadului – Iran şi Hezbollah.

Actualul şef Mossad, Yossi Cohen, a condus agenţia timp de cinci ani, timp în care a fost implicat în discuţiile cu statele arabe din Golf, discuţii care au rezultat în acorduri de pace semnate anul trecut cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.