Acasă Anchete Interne Percheziții la sex-shopuri care vând produse toxice extrem de periculoase

Percheziții la sex-shopuri care vând produse toxice extrem de periculoase

DISTRIBUIȚI

159604 – 13052021 – La 13 mai a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cu sprijinul poliţiştilor de la arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul D.G.P.M.B. și inspectoratelor de poliţie judeţene Brașov, Constanța, Prahova și Bihor, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în cele 4 judeţe și în București.

Activitatea vizează sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăţi comerciale de tip SEX SHOP, care ar comercializa ilegal, către publicul larg, produse ce au conținut de substanțe toxice (nitrit izopropilic – nr. CAS 541-42-4). În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

Din cercetări a rezultat faptul că produsele ar fi comercializate în magazine tip SEX SHOP sau prin intermediul internetului, fiind etichetate ca produse de uz casnic, cum ar fi ”odorizante de cameră”. Întrucât conțin substanțe toxice periculoase, este interzis ca aceste produse să fie vândute pentru consum uman. După perchiziții, vor fi conduse la audieri 10 persoane, pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptelor.

Substanța ”Nitrit izopropilic” este clasificată TOXICĂ în caz de înghițire – H301, TOXIC în contact cu pielea – H311 și MORTAL în caz de inhalare H330, fiind etichetat cu pictograma de ”,PERICOL – CRANIU CU DOUĂ OASE ÎNCRUCIȘATE”.

Astfel de produse sunt utilizate ca agenți afrodisiaci, inhalate direct din sticle mici, deși utilizarea implică riscuri semnificative. Acestea au efecte scurte, intense (senzație de relaxare intensă, amețeli, euforie și intoxicare). Sunt vasodilatatoare, ceea ce înseamnă că dilată vasele de sânge. Ca urmare, tensiunea arterială scade rapid, uneori rezultând o pierdere scurtă a stării de conștiență și a forței musculare, cunoscută sub numele de sincopă. În același timp, inima accelerează, chiar dacă persoana care folosește produsele este relaxată (tahicardie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.