Acasă Politic Papa Francisc s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen

Papa Francisc s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen

DISTRIBUIȚI

159738 – 22052021 – Sâmbătă, 22 mai 2021, papa Francisc a primit vizita oficială a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen. După colocviul cu papa Francisc, oficialul european a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin și arhiepiscopul Paul Richard Gallagher.

Într-un interviu pentru Vatican News – Radio Vatican, Ursula von der Leyen a elogiat demersurile papei în ceea ce privește ocrotirea mediului și a evidențiat importanța rădăcinilor creștine ale Europei în fața provocărilor actuale.

Papa Francisc a primit sâmbătă, 22 mai 2021, vizita oficială a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Oficialul european de origine germană a ajuns la ora 10.50, iar colocviul cu papa Francisc s-a încheiat la ora 11.20. La tradiționalul schimb de daruri, Ursula von der Leyen i-a oferit papei o copie a Declarației Schuman din 1950 și două volume cu istoria Europei.

La rândul său, pontiful i-a oferit oaspetelui Mesajul pentru Ziua mondială a păcii și Documentul privind Fraternitatea Umană, precum și medalia de bronz a pontificatului inscripționată cu versetul profetului Isaia: ”Pustiul va deveni grădină” (32,15).

După colocviul la papa Francisc, potrivit unui comunicat al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, președintele Comisiei Europene a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de stat Pietro Parolin și secretarul pentru Raporturile cu Statele arhiepiscopul Paul Richard Gallagher. În cadrul ”colocviilor cordiale” cu oficialii Sfântului Scaun, s-a făcut referire la ”bunele raporturi bilaterale”, care au cunoscut o dezvoltare ulterioară datorită Dialogului Structural dintre cele două părți și inițiativelor în curs de desfășurare prilejuite de cea de-a 50-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice între Sfântul Scaun și Uniunea Europeană. S-a vorbit, de asemenea, despre dezvoltarea umană și socială a continentului, ținând cont de recent lansata perspectivă a Conferinței despre viitorul Europei. În continuarea colocviilor au fost abordate unele chestiuni de interes comun, precum consecințele sociale ale pandemiei, migrațiile și schimbările climatice, precum și evoluțiile recente ale situației din Orientul Mijlociu.

Într-un video-interviu acordat Vatican News – Radio Vatican, Ursula von der Leyen a evidențiat nivelul ”excelent” al relațiilor diplomatice dintre Sfântul Scaun și Uniunea Europeană, a împărtășit apelurile Sfântului Părinte în ceea ce privește accesul țărilor sărace la vaccinurile anti-Covid-19 și a elogiat eforturile papei Francisc de a da un impuls determinant, prin enciclica Laudato Si, la creșterea sensibilității cu privire la ocrotirea mediului. În fine, vorbind despre rădăcinile creștine ale Europei, președinta Comisiei Europene a recunoscut că ”creștinismul este adânc înrădăcinat în Europa”, mai mult, ”în activitatea noastră zilnică, se percepe în fiecare zi originea valorilor creștine”. ”În chestiunile noastre de zi cu zi, creștinismul și valorile pe care se întemeiază desfășoară un rol important”, iar ”în vremuri de polarizare, populism și naționalism, forța puternică și unificatoare a religiei, care se angajează pentru coeziune și reconciliere, are o semnificație imensă. Dacă ținem cont că este elementul unificator, care dă puterea de a înfrunta viața de zi cu zi și, mai ales, angajamentele care ne așteaptă, putem înțelege rolul semnificativ pe care îl desfășoară religia”. Foto: Vatican News

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.