Acasă Life Psihiatrul Gabriel Diaconu despre ”mafia mămicilor reformiste”

Psihiatrul Gabriel Diaconu despre ”mafia mămicilor reformiste”

DISTRIBUIȚI

159679 – 19052021 – Miracolul din Dorohoi: bărbatul care s-a vaccinat și cu a treia doză de vaccin anti-COVID, intenționat, declară că a început să vadă și să audă mai bine. Sau, unele lucruri numai la noi pot să se întâmple.

Anunțul că în curând vom putea imuniza și copiii împotriva noului coronavirus a zgâlțâit un pic corabia, prilej bun pentru conspiraționiști să lanseze o nouă salvă de rachete spre autorități, scrie medical psihiatru Gabriel Diaconu pe pagina sa de facebook.

”Lozincile nu sunt noi. Le-am întâlnit, de-a lungul anilor, la diverse simpozioane și întâlniri cu părinții forumiști. Sunt aceleași griji privitor la siguranță, la efectele secundare ale inoculării, dar și spaime iraționale despre ce-o să le facă vaccinul copiilor, mai exact nu cumva să-i nenorocească.

Avem o maximă ipocrizie despre copii, în România. Ținem două registre. Unul e pentru noi, unul e pentru ei.

Lăsăm copiii să își prăjească scoarța cu tehnologie, să își prăjească mațul cu mâncare pregătită în baie de ulei, dar nu cumva să-și facă vaccin că le dăunează.

Lăsăm copiii ne-supravegheați în traficul lor online de accesează pagini care mai de care mai dubioase, de la violență, sex pornografie și alte minuni, dar ne batem cu pumnii în piept că n-o să-i lăsăm vaccnați.

Mai mult, țipăm la copii, urlăm la copii, batem copii în România și în continuare privim dreptul părintelui ca find de viață și de moarte asupra copilului. Dar nu mai bine fac ei boala, decât să fie vaccinați?

În baia de electroliză socială în care trăiește majoritatea românilor se plimbă ioni și mării când la anod, când la catod, funcție de cum bate curentul. Influența cea mai mare o are zvonul, mafia mămicilor (mai nou reprezentată și digital, care pe grupuri online, care pe grupuri whatssap). Când citești un mesaj circumflex care începe cu ”mămici”, fii pregătit să tragi aer adânc în piept pentru că (vezi mai sus), ce s-a întâmplat la Dorohoi e mic copil (sic!) în comparație cu unele curiozități sau plângeri.

Mame ne-educate, tați imbecilizați, bunici care și-au tot tras sevă din zicerile nu-știu-cui cântăreț de muzică populară, preot cu har de la mănăstăirea nu-știu-de-unde, articole din Formula As despre proprietățile vindecătoare ale argilei, toată spuma și caimacul literaturii de scandal medical se-adună în canalul colector al fricii.

Din acest punct de vedere, România ultimului sfert de secol s-a întors cu un secol înapoi, după căderea comunismului. Relația cu pediatrul, cu medicul de familie/ de dispensar a fost înlocuită cu telefonul chinezesc unde te consulți cu alte experte la fel de experte ca și tine, respectiv telefonul fără fir și apoi țuști! la spital cu pruncul.

Se întrebau mulți ce s-a întâmplat, în pandemie, cu valurile noastre sezoniere de gripă, muci tuse și alte afecțiuni sezoniere.

Ce s-a întâmplat? Asta s-a întâmplat. S-a întâmplat că pentru prima dată după Revoluție am avut părinți și copii care chiar respectau noima statului acasă dacă are pruncul muci, sau dacă adolescentul era răcit sau îl durea burta chiar îl băgai în seamă.

Dar acum? Acum vom merge din nou către ei. Acum vom asculta din nou aberațiile privind ”experimentele pe copii”, ”Mengele ai medicinei”, ”nu există studii că vaccinurile funcționează”, ”o să facă autism, cancere și alte leucemii”, ”cine-și asumă dacă rămâne copilul meu marcat pe viață”…

Da, poate că e păcat să generalizezi. Și da, există excepții de la reguli.

Dar există și reguli excepționale. Și perioade excepționale ale istoriei oamenilor. Trăim una din aceste perioade. Reîncepe prezența fizică la ore. Reîncep taberele peste vară. Parcuri mall-uri grădini bănci fața blocului spatele blocului curtea școlii.

Drumurile la bunici…

Nu-i timpul acum să vorbim de MIS-C, sau răspunsul multi-inflamator sistemic la copii, posibilă complicație gravă în infecția cu noul coronavirus. În România am avut copii internați cu forme grave de COVID. Unii intubați. Unii s-au prăpădit.

Merită să-i tratăm egal, merită să-i ocrotim cel puțin la fel de bine ca pe restul populației. Dreptul la sănătate al copilului este constituțional consfințit, iar statul este un garant al acestui drept, nu doar un privitor de la o parte. Medicii, serviciile de protecție socială – cel puțin pe hârtie – au datoria să vegheze la asta.

Drept urmare vom înfrunta și mafia mămicilor reformiste. Și gherila mămicilor îndoctrinate. Și falangele, cutiile de amplificare și falșii profeți ai anti-vaccinării.

În spatele lor rămâne o Românie care așteaptă bunăstarea sanitară ca pe americani. Una în care mamele vor să aibă un sistem medical primitor pentru copii lor. Să aibă acces. Parte de bună grijă și atenție sanitară. Le vom putea oferi noi asta?

Vreau să răspund: da. Dar o spun cu jumătate de gură, conștient de cât de mult drum mai e până acolo”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.