Acasă Anchete Razie la hârburi

Razie la hârburi

DISTRIBUIȚI

159832 – 28052021 – Polițiștii rutieri din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Hunedoara și Sibiu au acționat, în zilele de 25 și 26 mai 2021, sub coordonarea Direcției Rutiere, în cele 6 județe, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Obiectivele acțiunii au fost verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care este efectuat transportul în regim de taxi și eliminarea activităților ilicite și prevenirea accidentelor rutiere cauzate de deficiențele tehnice.

Acțiunile au vizat autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

La acțiune, au participat polițiști rutieri care, în colaborare cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au verificat 571 de autovehicule și au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 3 au fost aplicate pentru deficiențe ale sistemul de frânare, 4 pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 47 pentru deficiențe ale sistemului de rulare (anvelope), 39 pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și 7 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă.

De asemenea, 99 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte deficiențe tehnice, 13 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice, una pentru utilizarea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață, 110 pentru alte abateri de la normele rutiere și 22 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare a fost reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, un permis de conducere, iar, pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, au fost reținute 4 permise de conducere. Pentru alte abateri, au fost reținute 10 permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 122 de certificate de înmatriculare, dintre care 121 de certificate de înmatriculare au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România și un certificat de înmatriculare era al unui autovehicul înmatriculat în alt stat. În cadrul activităților de control, a fost constatată o infracțiune.

Activitățile de control au fost efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.