Acasă Economie ”Republica Moldova, destinație pentru investițiile românești”

”Republica Moldova, destinație pentru investițiile românești”

DISTRIBUIȚI

 159824 – 28052021 – Mediul de afaceri a fost marcat de sacrificii enorme pe timpul pandemiei de COVID, iar acum este momentul recalibrării eforturilor pentru o nouă paradigmă a relațiilor economice internaționale, inclusiv între România și Republica Moldova, afirmă ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Prezent la conferința de afaceri ”Republica Moldova, destinație pentru investițiile românești”, Claudiu Năsui a subliniat că, în primul trimestru, volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut deja cu 8,4%.

Claudiu Năsui: Republica Moldova a devenit pentru România al 6-lea partener comercial necomunitar și al l34-lea investițional, cu un număr de 6.253 de firme cu capital mixt şi capital subscris de 57 de milioane de dolari. Deci relațiile sunt solide, putem să le consolidăm mai mult. Deja comerțul bilateral a început să recupereze din pierderea de 12% înregistrată în anul 2020, care a fost un an pandemic. Totodată, este momentul valorificării mai intense a oportunităţilor care decurg din statutul României de membru UE și din acordurile de comerț liber ale Republicii Moldova cu statele CSI, prin plasarea mărfurilor și a serviciilor realizate în comun, pe aceste piețe.

Ministrul Economiei și-a exprimat totodată speranța ca Republica Moldova să avanseze pe calea reformelor democratice și să continue drumul spre Uniunea Europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.