Acasă Politic Senatorul Nicoleta Pauliuc s-a întâlnit cu David Saranga, ambasadorul Statului Israel în...

Senatorul Nicoleta Pauliuc s-a întâlnit cu David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România

DISTRIBUIȚI

159715 – 20052021 – Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, l-a primit joi, 20 mai a.c., pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme care ţin de cooperarea bilaterală româno-israeliană în domeniul politic, economic, al sănătății, al tehnologiei, precum și al apărării şi securității.

Pauliuc a arătat că Israelul este cel mai apropiat aliat și partener strategic al României din Orientul Mijlociu, relația româno-israeliană fiind bazată pe încredere și durabilitate și a pledat pentru creșterea și intensificarea cooperării bilaterale în domenii de interes reciproc, în special cel al apărării  și schimbului de tehnologie.

Senatorul român a apreciat progresele și rezultatele deosebite ale Israelului în domeniul tehnico-științific, subliniind interesul pentru creșterea și dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile care beneficiază de acestea, pe principii reciproc avantajoase. De asemenea, Pauliuc a arătat că, alături de proiectele de cooperare la nivel național, pot avea loc și programe în plan regional și cu autorități locale, care să completeze inițiativele guvernamentale în planul dezvoltării și al implementării tehnologice.

Președintele Comisiei a expus totodată prioritățile agendei politice ale sale, axate pe politicile de sănătate – cu accent pe politicile preventive și curative în ceea ce privește cancerul, consolidarea cooperării industriale, în domeniul industriei de apărare, cu accent pe fructificare parteneriatelor strategice pe care România le are și întărirea politicilor de combatere a traficului de persoane.

În cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul referitor la situația de securitate din Israel și teritoriile palestiniene, senatorul român exprimând îngrijorarea cu privire la deteriorarea acestei situații și sprijinul României pentru populația afectată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.