Acasă Politic Serbia i-a refuzat accesul pe teritoriul său deputatului AUR Ringo Dămureanu

Serbia i-a refuzat accesul pe teritoriul său deputatului AUR Ringo Dămureanu

DISTRIBUIȚI

 159846 – 31052021 – Autorităţile sârbe i-au blocat accesul prin vămile Porţile de Fier 1 şi 2 deputatului AUR Ringo Dămureanu.  Acesta a refuzat să se supună legislației din țara vecină care cere un test COVID-19 pentru a putea pătrunde pe teritoriul său și susține că legea nu este valabilă pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice.

„Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2 atât poliția de frontieră, cât și vama au căutat nenumărate metode că să mă sicaneze, să nu-mi dea voie să intru. Cer test Covid deși pentru posesorii de pașapoarte diplomatice acest lucru nu se cere. Nu mi s-a cerut niciodată până în urmă cu două săptămâni când am mers cu președintele partidului, George Simion. Nici atunci nu mi s-a cerut, dar dar după această vizită s-a început să se ceară test Covid, tot felul de șicane, iar după ce am spus că voi ieși prin Bulgaria, au cerut să-mi deschid portbagajul, inclusiv bagajul personal”, a afirmat deputatul AUR.

Dămureanu nu este singurul deputat AUR oprit la graniță. Același lucru i s-a întâmplat și copreședintelui AUR George Simion în martie, când a încercat să intre în Republica Moldova. Accesul i-a fost însă refuzat, deoarece în 2018 Simion a fost expulzat din R. Moldova și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani.

Dămureanu este un personaj controversat, în cazierul său figurând o amendă penală pentru lovire pentru care a cerut reabilitarea, însă instanța i-a respins-o pentru că nu s-a împlinit termenul.

Un alt incident a fost povestit de Mioara Boară, medic în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, care a spus că a fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii, Ringo Dămureanu. Incidentul s-ar fi întâmplat pe 28 mai 2010, potrivit B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.