Acasă Politic Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO

Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO

DISTRIBUIȚI

159642 – 17052021 -Sâmbătă, 15 mai a.c., senatorul Angel Tîlvăr, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO (AP NATO), a condus, în calitate de președinte, reuniunea  virtuală a Comisiei AP NATO pentru dimensiunea civilă a securității. Reuniunea s-a desfășurat în cadrul Sesiunii de primăvară a Adunării (14-17 mai 2021).
Membrii comisiei au examinat următoarele proiecte de rapoarte: ”Întărirea rezilienței societăților din țările aliate, prin pregătirea sectorului civil” (raportor Joelle Garriaud-Maylam, Franța); ”Consolidarea rezilienței democratice a Alianței împotriva dezinformării și propagandei” (raportor Linda Sanchez, SUA); ”Zece ani de la Primăvara arabă: așteptări și deziluzii” (raportor Anissa Khedher, Franța).

În urma dezbaterilor, la care au avut contribuții substanțiale și experți invitați, membrii comisiei au concluzionat că țările aliate trebuie să își întărească reziliența societală în fața amenințărilor tot mai diverse generate de crize sanitare, atacuri hibride, dezinformare, catastrofe naturale ș.a.

Textele proiectelor de rapoarte, precum și înregistrările lucrărilor Sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO pot fi regăsite pe site-ul Adunării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.