Acasă Politic Trebuie urgent actualizată legislația sistemului medical românesc cu standardele europene în domeniu

Trebuie urgent actualizată legislația sistemului medical românesc cu standardele europene în domeniu

DISTRIBUIȚI

 159674 – 19052021 –  Comisia pentru sănătate, condusă de prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a avut marți, 18 mai a.c., o întrevedere cu președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), Roxana Ștefania Stroe. Scopul dezbaterilor a fost punerea de acord a participanților asupra aspectelor în care se impune o actualizare, relativ urgentă, a legislației în vigoare, astfel încât să se asigure armonizarea sistemului medical românesc cu standardele europene în domeniu.

Au fost vizate aspecte legate de modalitatea în care poate fi implementat, în țara noastră, Regulamentul UE privind studiile clinice intervenționale cu medicamente de uz uman. Atât accesul rapid la noile molecule pentru pacienții a căror stare de sănătate depinde de acestea cât și modalitatea în care se poate realiza livrarea la domiciliu a medicamentelor, în condițiile respectării tuturor standardelor de siguranță au stat, de asemenea, în atenția membrilor comisiei senatoriale și a reprezentanților ANMDMR.

Participanții și-au concentrat atenția asupra evaluării tehnologiilor de sănătate HTA (Health Technology Assessment). Astfel, interesul a fost îndreptat asupra politicii de personal; a fost relevat faptul că aceasta ar trebui revigorată prin angajarea de specialiști care să optimizeze timpul de redactare a documentațiilor care li se pun la dispoziție.

”Împreună cu președintele ANMDMR, Roxana Ștefania Stroe, am convenit să mărim viteza de comunicare între Comisia pentru sănătate din Senat și Agenție, astfel încât soluționarea aspectelor care țin de competența noastră să se facă foarte rapid”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.