Acasă Social Sanatate Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor de 12-15 ani începe săptămâna viitoare

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor de 12-15 ani începe săptămâna viitoare

DISTRIBUIȚI

 159836 – 29052021 –  Șeful campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă că săptămâna viitoare va începe vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani. Platforma de vaccinare este este în lucru zilele acestea, astfel încât copiii să poată fi programați în contul părinților.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat vineri autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat sâmbătă că vaccinarea va începe peste câteva zile.

„Vom fi pregătiți să demarăm această etapă de vaccinare de săptămâna viitoare. Luni sperăm ca platforma să fie pregătită să poată fi programați copiii din contul părinților”, a declarat Valeriu Gheorghiță sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București.

El a precizat că schema de vaccinare este aceeași ca la adulți – două doze la interval de 21 de zile.

În cele cinci luni de la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinați peste patru milioane de români.

„Sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă 840.000 – 850.000 de persoane vaccinate în fiecare lună cu cel puțin o doză. Este greu de exprimat dacă este mult sau este puțin, dar pot să vă garantez că, alături de echipa mea, am făcut tot ce ține de noi pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare”, a mai spus dr. Gheorghiță.

El a mai spus că „suntem tot mai aproape de segmentul populațional ezitant, dar care este preocupat de dorința de vaccinare” și a precizat că este nevoie ca vaccinul să fie dus spre oameni, care ar vrea să se vaccineze, dar nu au avut posibilitatea până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.