Acasă Social De ce este blocat Programul ”Casa Verde Fotovoltaice”

De ce este blocat Programul ”Casa Verde Fotovoltaice”

DISTRIBUIȚI

159998 – 10062021 – Deputatul AUR de Ilfov Gianina Șerban i-a adresat o interpelare ministrului Mediului, Tánczos Barna, în care a abordat problematica trecerii de la energiile convenționale la energiile neconvenționale (energii regenerabile), o problematică adesea dezbătută în cadrul ședințelor Comisiei Europene, și nu numai.

România are nevoie de implementarea acestor energii neconvenționale datorită poziției geografice, care reprezintă un avantaj major. De altfel, în 2019, Administrația Fondului pentru Mediu lansa Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, denumit generic ”Casa Verde Fotovoltaice”, program care, la scurt timp, a fost blocat.

Șerban vrea să știe care sunt motivele pentru care acest program este blocat și mii de dosare nu au fost decontate, când intenționează să lanseze următoarea sesiune a acestui program și cu ce noutăți ar urma să vină lansarea unei noi sesiuni a acestui program?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.