Acasă Politic Derogare de la procedura normală pentru acordarea ajutoarelor de urgență

Derogare de la procedura normală pentru acordarea ajutoarelor de urgență

DISTRIBUIȚI
foto:gov.ro

 160129 – 21062021 – Guvernul va pregăti o hotărâre care să instituie o derogare de la procedura normală pentru acordarea ajutoarelor de urgență. Hotărârea va stabili sume fixe pentru situații similare. Este procedura care s-a aplicat și anul trecut și care va fi valabilă pentru tot acest an, a declarat ieri prim-ministrul Florin Cîțu în cadrul unei videoconferințe cu prefecții.

Premierul a avertizat că se va deplasa personal pentru a vedea cum sunt acordate ajutoarele.

Șeful Executivului a cerut ca în zonele unde este cod portocaliu și cod roșu, prefecții să ia legătură cu organizatorii de evenimente în aer liber și să le prezinte riscurile la care se expun.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat, la rândul său, că avertismentul pentru organizatori ar trebui extins și la zonele aflate sub avertizare cod galben, pentru că și acolo se pot semnala fenomene periculoase imediate, lucru aprobat de premier.

Ministrul de Interne și-a exprimat nedumerirea că etapa concursului de off-road în care un pilot și-a pierdut viața nu a fost oprită de organizatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.