Acasă Externe Agenda Europeana Parchetul European a înregistrat peste 300 de cazuri în două săptămâni

Parchetul European a înregistrat peste 300 de cazuri în două săptămâni

Pe site-ul instituției pot fi trimise plângeri în 22 de limbi  

DISTRIBUIȚI

160130 – 21062021 – Laura Codruţa Kövesi, procurorul şef al Parchetului European, a declarat într-un interviu acordat Risk & Compliance Journal şi preluat de The Wall Street Journal că instituţia pe care o conduce a înregistrat deja mai mult de 300 de cazuri şi că doreşte să angajeze alţi cel puţin 50 de anchetatori.

Kövesi a vorbit pentru Risk & Compliance Journal despre provocările pe care le întâmpină biroul său, care începe prin a aborda peste 300 de cazuri care au fost înaintate începând cu 1 iunie. „Pentru că în următoarea lună va fi alocat un pachet uriaş de fonduri pentru recuperare, ne aşteptăm ca numărul cazurilor să crească, pentru că mai mulţi bani, mai puţine reguli şi transparenţă înseamnă un risc mai mare de infracţiune. Ne aşteptăm să avem mai multe cazuri, mai ales privitor la sistemul sanitar, achiziţiile publice, infrastructură şi agricultură. Avantajul EPPO este că putem investiga mai bine, în special infracţiunile transfrontaliere”, a spus Kovesi.

Kövesi a precizat că EPPO poate coopera cu orice entitate sau persoană care are informaţii despre infracţiuni comise, dacă acestea se încadrează competenţei Parchetului. „Pe site-ul nostru există posibilitatea de a trimite plângeri în 22 de limbi ale statelor membre participante”.

Întrebată când va fi făcut public primul caz al EPPO, Kövesi a răspuns: „Am înregistrat deja peste 300 de cazuri. Unele sunt în fază incipientă, unele nu se află chiar la început. Este foarte dificil după două săptămâni de funcţionare să estimez, dar sper că până la finalul anului vom avea prima punere sub acuzare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.