Acasă Politic Parlamentul României a preluat Președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării...

Parlamentul României a preluat Președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

DISTRIBUIȚI

 160159 – 23062021 – Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a preluat Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), de la Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia sesiunii plenare a Adunării generale a APCEMN. Lucrările s-au desfășurat la 22 iunie 2021, în sistem videoconferință.

Președintele Ludovic Orban a precizat că stabilitatea și prosperitatea regiunii Mării Negre sunt de importanță strategică pentru România și și-a exprimat încrederea că președinția română va contribui la consolidarea parteneriatelor și sporirea dialogului politic între statele membre ale organizației.

Totodată, cu această ocazie, deputatul Lorant-Zoltan Sas, șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.

Președinția română a APCEMN reprezintă o oportunitate de întărire a cooperării regionale și de promovare a unor teme de interes pentru România în domeniile de activitate ale Adunării. Astfel, pe perioada președinției române, o atenție deosebită va fi acordată digitalizării și inovării.

Următoarea sesiune plenară a Adunării urmează a avea loc la București, în perioada 23 – 25 noiembrie 2021, având ca temă de dezbatere generală: “Parlamente deschise: digitalizare și inovare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.