Acasă Anchete Interne Peste 180 tone de deșeuri oprite la intrarea în România

Peste 180 tone de deșeuri oprite la intrarea în România

DISTRIBUIȚI

 160061 – 15062021 – Poliţiştii de frontieră de la granița de vest și sud a României, împreună cu lucrători vamali și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unui container și 10 autocamioane, cantitatea totală de 186.409 kilograme de deșeuri, constând în textile, aluminiu, polistiren, sticlă, cauciuc și plastic, care urmau sa fie importate în România, fără respectarea prevederilor legale.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a patru autocamioane în care au constatat faptul că se afla cantitatea 62.420 de kilograme deșeuri, din aluminiu sau polistiren. Deșeurile au fost încărcate din Bulgaria și Grecia și aveau ca destinație societăți comerciale din municipiul București.

Tot ieri, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași și reprezentanţii Gărzii de Mediu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, în care, conform documentelor de însoțire a mărfii, erau deșeuri din sticlă precum și din plastic, în cantitate totală de 27.800 kilograme deșeuri.

În ambele cazuri, şoferii nu deţineau documentaţia legală pentru efectuarea importului.

În data de 14.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, unul dintre acestea fiind încărcat cu haine second hand care erau de fapt deşeuri, iar celelalte două conţinând deșeuri de sticlă, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru astfel de importuri. În total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deşeuri.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul specific, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, asupra unui automarfar încărcat cu îmbrăcăminte și textile cu grad ridicat de uzură. Autoritatile au stabilit ca produsele sunt, de fapt, deşeuri, în greutate totală de 16.000 de kilograme.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au identificat un container, sosit din Germania, în se aflau paleţi încărcaţi cu 25.570  kilograme de deşeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.

Deșeurile au fost încărcate din Germania, Anglia,Turcia și Grecia, urmând să ajungă în diferite localități din țara noastră.

În toate cazurile, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză și mărfurile transportate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.