Acasă Politic Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk cu Ordinul Naţional „Steaua...

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce

DISTRIBUIȚI

 160200 – 24062021 – La Bruxelles începe Consiliul European de vară, cu o agendă concentrată pe gestionarea pandemiei și pe planurile de relansare și reziliență de după aceasta. Reuniunea este prima de un an și jumătate la care este permis accesul fizic al jurnaliștilor. Președintele Iohannis, care participă joi și vineri la reuniunea europeană, este așteptat să facă declarații la Reprezentanța României.

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Donald Tusk, preşedintele Partidului Popular European, fost președinte al Consiliului European, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, decret semnat la începutul anului trecut.

„Donald Tusk este un vechi prieten al României și un adevărat european. Ne amintim cu toții de discursurile sale inspiratoare în limba română pe care le-a susținut la începutul Președinției României la Consiliul UE, la Ateneul Român, și la Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, dar și de afinitățile sale strânse cu România și cu numeroase simboluri culturale cu care rezonează profund poporul român. Donald Tusk este una dintre cele mai euro-entuziaste personalități europene, jucând un rol important în consolidarea Uniunii Europene, în transformarea acesteia la nivel global și în asigurarea unității națiunilor noastre”, a declarat președintele Iohannis cu această ocazie.

„De-a lungul mandatului său, Președintele Tusk a susținut în mod semnificativ acțiunile desfășurate de Președinția noastră la Consiliul UE, contribuind la succesul acesteia, un succes important nu numai pentru România și poporul român, ci și pentru obiectivul comun de consolidare a proiectului european în ansamblu. Donald Tusk și-a adus contribuția definitorie la ceea ce suntem mândri să numim astăzi „spiritul de la Sibiu”. Summitul informal organizat în România și prezidat de Donald Tusk a transmis un mesaj puternic de unitate în întreaga Europă, de angajament față de consolidarea în continuare a drumului nostru comun și de încredere în viitorul Uniunii Europene. În discursul său de la sfârșitul Consiliului European din iunie 2019, președintele Tusk și-a exprimat aprecierea pentru toate rezultatele înregistrate de Președinția română la Consiliul UE, de la adoptarea a peste 90 de dosare legislative, până la progresul important în ceea ce privește Cadrul Financiar Multianual, precum și organizarea Summitului de la Sibiu”- a mai spus președintele.

Presedintele a reamintit că Donald Tusk a avut o relație strânsă cu România și în perioada 2007-2014, când era premier al Poloniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.