Acasă Politic PSD acuză puterea că fură banii copiilor

PSD acuză puterea că fură banii copiilor

DISTRIBUIȚI

159940 – 07062021 – PSD susține într-un comunicat de presă că puterea, prin anularea în caest an a cresterii alocatiilor, a ”furat” 2,1 miliarde de lei din buzunarele copiilor. Social-democratii vor depune un nou proiect de lege pentru cresterea alocatiilor.

”2,1 miliarde lei este suma furata de Coalitia PNL-USR-UDMR din buzunarele copiilor, prin anularea cresterii alocatiilor. PSD condamna ferm decizia premierului Citu care a anuntat ca guvernul nu va acorda cea de a doua transa de majoare a alocatiilor copiilor, prevazuta pentru 1 iulie. Inainte de alegerile din 2020, Citu si Orban i-au mintit in fata pe parinti si pe copii, carora le promiteau ca vor esalona dublarea alocatiilor adoptata de PSD in cinci transe semestriale egale. Dupa ce au primit votul multor cetateni care au crezut in aceasta promisiune, Guvernul Citu si majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat transele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilo”, susține PSD.

Conform proiectului de lege adoptat deja de majoritatea din Senat a PNL-USR-UDMR vor fi anulate doua din cele cinci transe promise de PNL inainte de campania electorala, respectiv transa trei, prevazuta pentru 1 iulie 2021 si transa patru pentru 1 ianuarie 2022, amintesc social-democratii.

”Prin aceste modificari, Coalitia PNL-USR-UDMR fura din buzunarele copiilor suma totala de 2,1 miliarde, pe care ar fi trebuit sa le plateasca in intervalul 1 iulie 2021-1 iulie 2022. Prin neacordarea transelor promise, Citu si Orban fura la fiecare copil cu varsta intre 2 si 18 ani cate 522 lei, iar de la fiecare copil sub 2 ani sau cu dizabilitati cate 1.044 lei! Tot in campania electorala, PNL si USR promiteau, pe toate vocile, ca imediat dupa alegeri vor taia de la pensiile speciale si vor da banii la copii. Dupa 6 luni de guvernare, nici nu au taiat pensiile speciale – dimpotriva tocmai au amanat pentru finalul lui 2023 – dar nici nu au mai dat majorarile promise copiilor”, anunță PSD.

”Saptamana viitoare PSD va depune in Parlament un proiect de lege pentru cresterea imediata a alocatiilor la nivelul stabilit prin lege inca din ianuarie 2020. De atunci si pana in prezent Guvernele Orban si Citu au refuzat in permanenta sa aplice cresterea prevazuta de lege si i-au mintit in permanenta pe copii si pe parinti. Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocatiile vor creste imediat dupa adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani si de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilitati”. PSD nu arată, însă, de unde pot fi luați acești bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.