Acasă Externe Agenda Europeana Șapte state au început să emită certificate digitale Covid-19

Șapte state au început să emită certificate digitale Covid-19

DISTRIBUIȚI

159875 – 02062021 – Sistemul de verificare a certificatelor digitale Covid-19 a intrat în vigoare, marți, 1 iunie. Șapte state membre UE au decis să se conecteze la portal și să elibereze primele documente de acest gen.

Este vorba de Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia, anunță Comisia Europenă.

Disponibil în format digital sau pe hârtie, acest certificat va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma infectării.

Documentul va fi ”gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor” și urmează să fie crucial pentru libera circulație între statele membre UE.

Alte state însă au decis să lanseze certificatul digital al UE privind COVID numai atunci când toate funcțiile vor fi implementate. Prin urmare, mai multe state vor începe să utilizeze sistemul în zilele și săptămânile următoare.

Teoretic, de la 1 iulie ar trebui să funcționeze în tot blocul comunitar. Dar pentru statele membre care au nevoie de mai mult timp, regulamentul prevede o perioadă de introducere treptată de șase săptămâni pentru eliberarea certificatelor. În paralel, Comisia European va continua să ofere sprijin tehnic și financiar statelor membre pentru a se conecta la portal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.