Acasă Politic Se pregătește a treia ședință comună de guvern România – Israel

Se pregătește a treia ședință comună de guvern România – Israel

DISTRIBUIȚI

 159973 – 09062021 – Prim-ministrul Florin Cîțu a avut, marți, o întrevedere cu președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, aflat în România în vizită de Stat, în perioada 8-10 iunie 2021, la invitația președintelui Klaus Iohannis.

În cadrul discuțiilor, premierul Florin Cîțu a evidențiat caracterul special al relației bilaterale româno-israeliene, precum și nivelul foarte bun al cooperării în domenii sectoriale de interes comun, precum apărare, economie și turism. Totodată, șeful Executivului a subliniat că Guvernul pe care îl conduce este unul axat pe reforme, iar Forumul de afaceri România-Israel, care va avea loc pe 9 iunie, va fi o bună oportunitate pentru noi investiții.

Șeful Statului Israel a exprimat apreciere față de rolul pe care România îl are în combaterea antisemitismului, transmițând mulțumiri pentru toate eforturile autorităților de la București în acest sens. Președintele israelian a salutat, totodată, rolul decisiv pe care contactele între poporul român și cel israelian, dar și comunitatea cetățenilor israelieni originari din România, le joacă în dezvoltarea parteneriatului strâns între România și Israel.

În cadrul discuțiilor, premierul Florin Cîțu a agreat, alături de președintele Israelului, că este nevoie ca o ședință de Guvern comună România-Israel să aibă loc până la finalul pandemiei, pentru o cooperare și mai strânsă între cele două stat.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.