Acasă Social Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19,...

Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, continuă!

DISTRIBUIȚI

 160017 – 11062021 – Guvernul României a decis continuarea acordării unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Agenţia Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19.

Până în prezent, România a oferit Republicii Moldova un număr total de 304.800 de doze de vaccin AstraZeneca.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Misiunea se va realiza cu două mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur.

În data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vin  ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Cu sprijinul comun al Guvernului României – Ministerului Afacerilor Externe-Ministerului Sănătății- Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.