Acasă Social Aparare Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional

DISTRIBUIȚI

160214 – 25062021 – Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr.96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, sâmbătă, 26 iunie, începând cu ora 9.30, în Piața Tricolorului din București (în fața Palatului Cercului Militar Național), la festivitățile prilejuite de Ziua Drapelului Național. Ceremonia se va desfășura în organizarea Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi cu Primăria Municipiului București.

Cu același prilej, în municipiile reședință de județ și în localitățile din țară unde sunt unități militare vor fi organizate ceremonii publice de înălțare a Drapelului Național al României.

În această seară, începând cu ora 19.00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus, pentru sfințire, la biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București.

Mâine, 26 iunie, începând cu ora 9.30, drapelul va fi readus în piaţă, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, anunță Biroul de presă al MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.