Acasă Anchete Interne 16 iulie – Ziua Ministerului Afacerilor Interne

16 iulie – Ziua Ministerului Afacerilor Interne

DISTRIBUIȚI

 160500 – 16072021 – „Polițiștii, pompierii, jandarmii, polițiștii de frontieră, aviatorii și toți ceilalți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sărbătoresc astăzi, 16 iulie, Ziua instituției din care fac parte cu mândrie.

Ziua MAI a fost decretată în anul 2018 – Anul Centenar, având ca reper ziua de 16 iulie 1862, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza și Nicolae Kretzulescu, ministru Secretar de Stat la Departamentul din Întru, semnează Ordonanța nr. 495 prin care sunt contopite Cancelariile Ministerului de la București și Iași și se pun bazele înființării unui singur Minister de Interne, cu sediul în Capitală.

Prima referire la Ministerul Trebilor din Lăuntru apare odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului Organic la data de 1 iulie 1831 în Țara Românească și 1 ianuarie 1832 în Moldova. Ministerul de Interne de mai târziu era instituția însărcinată cu conducerea administrației generale a țării, realizarea ordinii interne și siguranței statului, precum și coordonarea unor importante sectoare de activitate socială și economică.

De-a lungul anilor, MAI a avut diverse denumiri în funcție de organizarea administrativă a țării și atribuțiile de la momentul respectiv. Denumirea de Minister al Afacerilor Interne a fost folosită pentru prima dată în anul 1941.

La mulți ani, MAI!”, anunță printr-un comunicat de presă MAI.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.