Acasă Externe Agenda Europeana 30 de milioane de euro pentru o nouă unitate de producție și...

30 de milioane de euro pentru o nouă unitate de producție și stocuri noi de vaccinuri împotriva COVID-19

DISTRIBUIȚI

 160299 – 02072021 – Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord de împrumut în valoare de 30 de milioane de euro pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri profilactice împotriva COVID-19.

Acordul de împrumut a fost semnat cu societatea belgiană inovatoare din domeniul biotehnologiei, Univercells, pentru a permite producerea unor volume mari de vaccinuri profilactice împotriva COVID-19 într-o nouă uitate de producție și pentru a codezvolta o rezervă de vaccinuri.

Acest împrumut de risc este susținut prin Facilitatea de finanțare InnovFin – Boli infecțioase (IDFF) din cadrul programului Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare pentru perioada 2014-2020.

Parteneriatul va contribui la combaterea pandemiei de coronavirus, creând, în același timp, valoare și un impact semnificative pe termen lung și sprijinind pregătirea pentru pandemii viitoare. Noua datorie de capital de risc către Univercells susținută prin intermediul IDFF se adaugă la o operațiune IDFF anterioară de 20 milioane EUR, semnată în octombrie 2019. Aceste investiții vor sprijini nu numai pregătirea europeană în caz de pandemie, ci și disponibilitatea vaccinurilor și autonomia producției în țările cu venituri mici și medii, datorită modelului de afaceri inovator, radial (hub-and-spoke) al Univercells.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.