Acasă Sud-Est Constanta Accident în lanț pe A2. 28 de persoane au avut nevoie de...

Accident în lanț pe A2. 28 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

DISTRIBUIȚI

Update 12.41: *Bilanț final persoane implicate*_ IGSU

16 persoane transportate la spital, dintre care 7 minori și 9 adulți

16 persoane asistate la fața locului (14 adulți și 2 minori), care au refuzat transportul la spital

160498 – 16072021 – 16 persoane au fost transportate la spital, dintre care 5 copii și 11 adulți, iar alte 12 persoane (10 adulți si 2 copii), care au refuzat transportul la spital, au primit îngrijiri la fața locului, în urma carambolului care s-au produs în această dimineață pe Autostrada 2 (A2), la km. 170, pe sens spre Constanța. În urma accidentului rutier în lanț s-a format o coadă de aproximativ 3 km. La fața locului, în urma activării planului roșu, au fost trimise echipaje ISU din județele Constanța (3 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanțe SAJ), București-Ilfov (1 punct medical avansat, 1 descarcerare grea, 1 autoscară, 1 punct comandă mobil, 12 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple), Ialomița (1 descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple) și Călărași (1 descarcerare, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple).

Centrul INFOTRAFIC din IGPR a anunțat la ora 10.45 că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu și doi ale A2. S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (loc. Peștera) – 182 (mun. Medgidia).

La fața locului au rămas două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două echipaje de stingere de la ISU Constanța, iar de la ora 12.oo toate echipajele s-au retras la subunitățile de care aparțin.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

În această dimineață, pe A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 160 – 212, între localitățile Cernavodă-Constanța, s-a format ceață densă, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

Poliția reamintește că pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, pe autostradă trebuie respectate şi alte reguli specifice:

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Luminile de întâlnire ale autovehiculelor trebuie să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Pe timp de ceaţă, cea mai periculoasă manevră peste depăşirea, cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.