Acasă Anchete Interne ,,Rail Action Day Active Shield”

,,Rail Action Day Active Shield”

DISTRIBUIȚI

160343 – 06072021 – În perioada 2 – 3 iulie 2021, s-a desfășurat operațiune RAILPOL – Rail Action Day Active Shield, derulată simultan, la nivel european, sub egida RAILPOL, care a vizat siguranța în sistemul transporturilor feroviare.

Pentru eficientizarea activităţilor, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu poliţii de transporturi feroviare europene.

În acțiunea derulată, au fost angrenați polițiști de la transporturi, care au efectuat verificări în 360 de stații feroviare și 593 de trenuri de persoane, precum și la case de bagaje. Pe durata derulării acţiunii, polițiștii au legitimat 1.607 persoane.

În urma neregulilor, au fost aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 84.635 de lei şi au fost constatate 8 infracţiuni (furt calificat, distrugere, pătrundere ilegală în zona de siguranță a căii ferate, evaziune fiscală sau contrabandă).

Acțiunea a fost sprijinită de 3 echipaje canine la S.R.P.T. Bucureşti.

Organizaţia profesională a poliţiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL organizează periodic acțiuni la care participă statele membre UE care, în baza planurilor proprii de acțiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată, zonele adiacente și pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și liniile adiacente.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.