Acasă Economie BNR:100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia

BNR:100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia

DISTRIBUIȚI

160291 –01072021 –   În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 7 iulie 2021, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia.

Aversul monedei redă Vârful Caraiman din Munții Bucegi, pe care se află Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă o compoziție ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poartă tradițională torii suprapusă peste imaginea muntelui Fuji reflectată în oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat „1921” și inscripția circulară „100 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI JAPONIA”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 1.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia  se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.