Acasă Economie CFR SA începe lucrările pe tronsonul feroviar Buzău – Făurei, pentru creșterea...

CFR SA începe lucrările pe tronsonul feroviar Buzău – Făurei, pentru creșterea vitezei de circulație de la 30 de km/h la 120 km/h

DISTRIBUIȚI

160471 – 14072021 –  CFR SA anunță că, astăzi, au fost semnate două contracte de lucrări pentru creșterea vitezei de circulație între Buzău – Făurei (firul II), de la 30 de km/h la 120 km/h.

Valoarea celor două contracte, semnate între Sucursala Regională de Căi Ferate Galați și Asocierea WIEBE România SRL/SWIETELSKY Construcții Feroviare SRL, este de 41,7 mil. lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Lucrările de reînnoire a infrastructurii feroviare se vor executa prin ȋnlocuirea la rând a elementelor suprastructurii căii, pentru ridicarea restricţiei de viteză şi aducerea liniei ȋn parametrii tehnici proiectați, pe segmentul feroviar Buzău – Buzău Sud – Cilibia – Făurei, km 129+016 – km 167+700(firul II)și au drept scop creșterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători de la 30 km/h la 120 km/oră. Perioadade execuție a lucrărilor este de maximum 180 de zile, de la emiterea Ordinului de începere.

În prezent durata călătoriei unui tren Interregio între Buzău și Făurei (firul I) este de 41-45 de minute, iar după finalizarea lucrărilor pe firul II, trenurile Interregio vor circula cu viteza maximă de 120 km/h și vor parcurge cei aproximativ 40 km în 27 de minute.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, prin programul de investiții implementat și derulat pe secția de cale ferată Buzău – Buzău Sud – Cilibia – Făurei (firul II), pe o lungime totală de 38,6 km, contribuie astfel la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin îmbunătăţirea calităţii transportului șisporirea vitezei de circulaţie la 120 km/h pentru trenurile de călători, dar și la dezvoltarea relațiilor comerciale zonale cu operatorii de transport.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.