Acasă Social Sanatate CNCAV încurajează vaccinarea fermă cu același tip de vaccin, în cazul ambelor...

CNCAV încurajează vaccinarea fermă cu același tip de vaccin, în cazul ambelor doze

DISTRIBUIȚI

 160352 – 07072021 – CNCAV încurajează vaccinarea fermă cu același tip de vaccin, în cazul ambelor doze, atunci când vorbim despre schema de vaccinare cu serul companiei Astra Zeneca. Astfel, decizia ca românii care au făcut prima doză de vaccin împotriva COVID-19 cu AstraZeneca să poată fi vaccinați la rapel cu vaccin cu tehnologie diferită, de tip ARN mesager – Pfizer sau Moderna – a fost amânată de autorități.

În urma evaluărilor comisiilor de specialitate, precum si toate datele științifice privind schemele de vaccinare heterologe, făcute în Germania, Spania si Marea Britanie (..), am concluzionat faptul ca la acest moment CNCAV încurajează vaccinarea fermă cu același tip de vaccin, în cazul ambelor doze, atunci când vorbim despre schema de vaccinare cu serul companiei Astra Zeneca. Considerăm că este mai prudent să așteptam validarea rezultatelor până la a combina vaccinuri care folosesc tehnologie diferită, a declarat în conferința săptămânală de presă Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Rămâne aceeași schemă de vaccinare folosind două doze de vaccin de la compania Astra Zeneca, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Riscurile administrării aceleiași doze de vaccin din același tip de vaccin, la rapel, sunt mult mai mici comparativ cu potențialele riscuri pe care nu le știm dacă o să combinăm vaccinuri cu tehnologie diferită. Problema nu este de eficacitate, avem încă insuficiente date legate de siguranță, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.