Acasă Economie Explozie la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia

Explozie la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia

DISTRIBUIȚI

 UPDATE: Potrivit ISU Dobrogea cinci persoane sunt rănite și o persoană este dispărută.

La fața locului sunt 50 de pompieri care intervin.

160307 – 02072021 – O explozie s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Trei persoane sunt rănite. Una dintre ele suferind arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului. A fost activat Planul Rosu de intervenție.

Populația a fost avertizată prin RO ALERT că în această zonă s-a produs o explozie și a fost sfătuită să închidă ferestrele și să evite deplasările.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și ministrul de Interne, Lucian Bode, se îndreaptă spre locul incendiului.

Opt autospeciale de stingere intervin la fața locului. ISU Ialomița  a trimis 2 autospeciale de stingere, ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere, ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

 

Ministerul Sănătății informează cu privire la situația victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime:

  • 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
    • 1 victimă cu traumatism lombar
    • 1 victimă cu arsură la nivelul feței.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.