Acasă Anchete Justitie Dragnea, eliberat condiționat

Dragnea, eliberat condiționat

DISTRIBUIȚI

160485 – 15072021 – Fostul lider al PSD Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din închisoare, a decis Tribunalul Giurgiu. Decizia este definitivă.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de eliberare condiţionată a fostului lider al PSD Liviu Dragnea. Acesta executa o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Completul de judecată a fost format din Adriana Pencea, președintele Tribunalului Giurgiu și judecătorul Andrei Buliga.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”. Solicitarea i-a fost respinsă. Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

 

PSD: Liviu Dragnea ar trebui să se bucure acum de libertate

 

Liviu Dragnea a fost condamnat la 27 mai 2019 de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a reacționat la decizia de eliberare din închisoare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, susținând că în acest moment nu se ia în calcul opțiunea de reîntoarcere în interiorul formațiunii politice a acestuia.

„Liviu Dragnea a avut o pedeapsă care s-a terminat și e normal să iasă din închisoare. În acest moment, în conformitate cu statutul partidului, nu poate fi reprimit în partid și cred că aceste drepturi sunt interzise pentru o perioadă de vreme. Nu am auzit să își fi exprimat dorința de a activa în continuare în partid. Liviu Dragnea ar trebui să se bucure acum de libertate. Există perioada de revenire în societate, și asta va urma pe domnul Dragnea, trebuie să își vadă de viață, să se liniștească”, susține Radu Oprea, citat de PS News.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.