Acasă Anchete Măsuri urgente pentru prevenirea atacurilor ransomware

Măsuri urgente pentru prevenirea atacurilor ransomware

DISTRIBUIȚI

160665 – 30072021 – În contextul atacului cibernetic ransomware derulat asupra Spitalului Clinic Nr.1 CF Witting din București, SRI arată într-un comunicat că a informat ministrul Sănătății și ministrul Transporturilor și Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului. În informare, SRI a punctat vulnerabilitățile de care au profitat atacatorii și a transmis beneficiarilor o serie de măsuri de implementat în regim de urgență, în vederea limitării efectelor generate de atac precum și prevenirii unor viitoare atacuri ransomware.

Astfel de atacuri împotriva unor spitale din România reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nivelul scăzut de securitate cibernetică existent și subliniază necesitatea stringentă de implementare a unor măsuri și politici de securitate specifice.

Atacurile de tip ransomware, deși sunt de complexitate medie-redusă, pot genera disfuncții majore în activitatea efectivă derulată de instituțiile din domeniul sănătății. În vederea asigurării unui flux constant de servicii medicale, este necesară adoptarea unei decizii centralizate care să impună obligativitatea adoptării unor măsuri minimale de securitate cibernetică la nivelul instituțiilor din domeniul sănătății.

Asigurarea securității cibernetice în domeniul sănătății prezintă un nivel crescut de relevanță, inclusiv în contextul rolului esențial în gestionarea unor situații de criză, precum cea generată de pandemia de COVID-19.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.