Acasă Politic Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Internaționale a Cooperației

Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Internaționale a Cooperației

DISTRIBUIȚI

160314 – 03072021 –   „Astăzi, în prima zi de sâmbătă a lunii iulie, marcăm și în România Ziua Internațională a Cooperației (#CoopsDay), dedicată unui sector care asigură o bună parte din producția de bunuri și servicii, locuri de muncă, venituri și chiar calificare profesională, prin sistemul de învățământ dual, pentru mulți dintre români.

Perioada deja foarte lungă de când întreaga lume se confruntă cu pandemia a produs un recul nedorit și în sectorul cooperatist meșteșugăresc. Într-un asemenea context, consider binevenită inițiativa Alianței Cooperatiste Internaționale ca evenimentele dedicate acestei zile să se desfășoare în acest an sub tema „Reconstruim mai bine împreună”. Subscriu la această idee că depășirea problemelor generate în plan economic și social depinde de modul în care noi toți ne vom mobiliza și ne vom concentra asupra soluțiilor și oportunităților pe care le avem la îndemână în acest moment.

Măsurile pe care le avem în vedere și noi, la nivelul Guvernului, pentru susținerea sectorului economic, inclusiv zona întreprinderilor mici și mijlocii și a cooperației, pun accent de direcționarea responsabilă, transparentă și eficientă a resurselor financiare de care vom dispune în perioada următoare. Dezvoltarea economică și relansarea post-COVID înseamnă mai mult decât cifrele pe care ni le prezintă agențiile de rating, statisticile și analiștii economici: de ele depinde standardul de viață al fiecărui român. De aceea, am prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență proiecte care să susțină inițiativa privată și, prin acestea, și sectorul cooperației. Avem și proiecte prin care vom adapta infrastructura educațională la cererea de personal calificat de pe piața muncii și vrem să extindem la nivel național sistemul de învățământ dual, care s-a dovedit deja un model de succes în sectorul privat. Așa putem asigura forța de muncă necesară inclusiv pentru zona de cooperație, care a oferit întotdeauna oportunități și pentru persoane din categorii defavorizate.

Vă urez succes tuturor celor care lucrează în sectorul cooperatist și sunt convins că putem continua cu succes tradiția îndelungată a acestui sector în România.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.