Acasă Cultura/Media Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Spaniole (RTVE) îl omagiază pe maestrul Sergiu Celibidache

Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Spaniole (RTVE) îl omagiază pe maestrul Sergiu Celibidache

DISTRIBUIȚI

 160383 – 08072021 – Un concert-omagiu, susținut de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Spaniole, dedicat marelui maestru Sergiu Celibidache, are loc vineri, 9 iulie, ora 20.00, la Teatro Monumental din Madrid. Acesta reprezintă un eveniment muzical unic, datorită participării a trei dintre discipolii maestrului Celibidache, dirijorii Antoni Ros Marbá, Mark Mast și Enrique García Asensio, la pupitrul Orchestrei Simfonice a RTVE.

Concertul va fi înregistrat și transmis la Televiziunea Națională Spaniolă (TVE) în cadrul emisiunii Los Conciertos de La 2 și la Radio Clásica. Programul concertului include Meditación al Viernes Santo (lucrare pentru coarde compusă de Antoni Ros-Marbá și dedicatã maestrului Celibidache), Der Taschengarten, lucrare în 13 părți, de Sergiu Celibidache, premieră în Spania și Celibidachiana de Antón García Abril.

Concertul extraordinar al Orchestrei Radioteleviziunii Spaniole (RTVE) dedicat maestrului Sergiu Celibidache se va desfășura sub egida Programului de diplomație publică și culturală dedicat aniversării, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei, denumit Programul aniversar România-Spania, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în calitate de coordonator, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Este propunerea Institutului Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei și Radioteleviziunii Spaniole (RTVE), pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Regatul Spaniei și 25 de ani de la moartea maestrului Sergiu Celibidache.

Relațiile culturale româno-spaniole au fost fondate și dezvoltate mai ales în baza afinităților lingvistice între cele două state. Cele două centre culturale, Centrul Cultural Spaniol Cervantes (1995) și ICR Madrid (2006) dezvoltă programe ample de promovare culturală în statele partenere. În ultimele două decenii, caracterul distinctiv al relației bilaterale s-a diversificat și ca urmare a prezenței pe teritoriul spaniol a unei semnificative comunități românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.