Acasă Social Sanatate Peste 1 milion de pacienți din Europa suferă de una dintre cele...

Peste 1 milion de pacienți din Europa suferă de una dintre cele 12 boli rare care pot fi tratate cu terapii derivate din plasma

DISTRIBUIȚI

 160402 – 09072021 – Joi, 8 iulie, la ora 12.00 (ora României), publicația The Economist a găzduit un eveniment virtual, susținut de compania bio-farmaceutică Takeda, intitulat „De la donator la pacient: soluții pentru accesul sustenabil la plasmă”.

Seminarul web a reunit un grup internațional de experți care a examinat valoarea pe care terapiile derivate din plasmă o aduc pacienților europeni, societății și economiei, precum și modul în care pot fi depășite provocările reprezentate de asigurarea unei rezerve de plasmă necesare raportat la nevoile clinice ale pacienților.

Panelul de discuții, în care s-a regăsit și Julie Kim, Președintele Diviziei de Terapii Derivate din Plasmă din cadrul Takeda, a oferit o serie de perspective ale experților din acest domeniu, provocând dezbateri interesante și contribuind cu informații relevante privitoare la procesul de colectare a plasmei și de prelucrare a produselor derivate.

Totodată, în data de 21 iunie, una dintre cele mai importante companii de consultanță economică din Europa, Copenhagen Economics, a publicat un raport despre „Impactul terapiilor derivate din plasmă în Europa: argumente economice și de sănătate pentru asigurarea aprovizionării sustenabile”. Raportul, comandat de Takeda, a furnizat informații suplimentare cu impact major asupra temelor discutate în dezbaterea organizată de The Economist.

Documentul arată că:

  • Terapiile derivate din plasmă sunt medicamente esențiale, care salvează vieți și de care ar putea beneficia peste un milion de pacienți din Europa cu boli rare;
  • Există riscul ca aprovizionarea cu plasmă să nu țină pasul cu cererea tot mai mare de terapii derivate din plasmă. Europa se bazează în mare măsură pe plasma importată din SUA, motiv pentru care trebuie luate în considerare modalități alternative de a asigura o aprovizionare fiabilă cu plasmă în Europa;
  • Industria farmaceutică are un aport semnificativ în ceea ce privește sănătatea publică și economia Europei, contribuind în fiecare an cu aproximativ 9,7 miliarde de euro. Beneficiul economic direct legat de producția de terapii derivate din plasmă în Europa se ridică la peste 3,4 miliarde de euro.

Pandemia de COVID-19 a dus la o conștientizare sporită a plasmei. Avem astfel o oportunitate unică de a stimula schimbările de politici publice în sensul creșterii colectării plasmei în întreaga Europă, inclusiv în România. Peste un milion de pacienți din Europa suferă de una dintre cele 12 boli rare care pot fi tratate cu ajutorul terapiilor derivate din plasmă”, a declarat Cristina Barbu, Country Head Takeda România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.