Acasă Opinii/Analize Radu Crișan: România se află într-un moment de ”transmisie comunitară” cu tulpina...

Radu Crișan: România se află într-un moment de ”transmisie comunitară” cu tulpina Delta Covid 19

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 160405 – 09072021 – Avertismentul a fost lansat de medicul Radu Crișan, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, unitate medicală care s-a aflat în prima linie a luptei cu pandemia. Doctorul Radu Crișan subliniază că a crescut mult rezistența populației la teste iar ritmul vaccinării este scăzut.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași crede că sistemul medical trebuie pregătit pentru orice scenariu și a oferit ca exemplu valul de infectări cu tulpina britanică, val care a adus o persiune foarte mare pe secțiile de Terapie Intensivă.

Cu siguranță, în ceea ce privește tulpina Delta Covid 19, ne aflăm într-un moment de transmisie comunitară. Nu este vorba de faptul că nu s-au făcut suficiente testări sau suficiente secvențieri dar suntem în acea fereastră în care virusul se transmite comunitar.

Ajunge la persoane vaccinate sau nevaccinate și dă o simptomatologie. Este adevărat că a crescut foarte mult rezistența populației la teste și avem o rată de vaccinare destul de scăzută. În acest moment, având în vedere faptul că nu avem o trasabilitate foarte clară a cazurilor, nu că nu suntem în stare să o facem, să vedem că a fost un focar undeva în țară și de acolo au plecat niște cazuri.

Părerea mea este că în acest moment avem transmisie clară cu varianta Delta care, potrivit OMS și studiilor care s-au făcut, în mod cert va deveni tulpina dominantă a cazurilor de Covid 19 pînă în luna septembrie.

Noi suntem acum în urmă, așa cum am fost de fiecare dată față de țările europene, cam cu patru săptămîni de la momentul începerii creșterii cazurilor pînă când vom avea o nouă perioadă de îmbolnăviri și transmisie comunitară accentuată cu Delta. De asta se și spune val pentru că el curge la nivel geografic dintr-o regiune în alta.

In continuare pe rfi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.