Acasă Stiință România, trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

România, trei medalii de aur la Olimpiada Internațională de Fizică

DISTRIBUIȚI

160602 – 25072021 – România a obținut medalii la Olimpiada Internațională de Fizică ce a avut loc anul acesta în Lituania și la care au participat 76 de țări.

Cinci elevi de la mai multe licee din țară au participat la Olimpiada Internațională de Fizică, ediția 51, și au câștigat trei medalii de aur prin, în ordinea punctajului: Vlad Ștefan Oros se la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, Tudor Gabriel Mocioi de la Colegiul Național ‘Tudor Vianu’ din București, George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internațional de Informatică din București și două medalii de argint prin Antonia Alma Ghiță de la Liceul Internațional de Informatică din București și Ștefan Ștefănescu de la Colegiul National ”Dimitrie Cantemir” din Onești, toți pregătiți de doamna profesoară doctor Delia Davidescu și conferențiarul universitar doctor Adrian Dafinei.

Provocarea acestei ediții a fost proba practică, inspirată de condițiile pandemiei: concurenților li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare și prelucrare de date pe tabletă. – sursa: Romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.