Acasă Anchete Interne Schimbarea procesului pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

Schimbarea procesului pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu

DISTRIBUIȚI
????????????????

 160280 –01072021 – Secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, despre avizele de securitate la incendiu, că „unele lucrări se vor putea desfăşura mult mai simplu”. Termenul până la care se poate obţine autorizaţia a fost stabilit 31 decembrie 2022 dacă există bani pentru lucrări. De asemenea, sancţiunile pentru introducerea stingătoarelor necertificate cresc.

Raed Arafat a anunţat modificări adoptate pentru simplificarea avizării şi autorizării privind securitatea la incendiu.

Astfel, printre prevederi se numără exceptarea de la obligaţia de obţinere a avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu în cazul lucrărilor care urmăresc „îmbunătăţirea altor cerinţe fundamentale ale construcţiilor”. Este vorba, de exemplu, despre intervenţii la acoperişul clădirilor sau despre schimbări de destinaţii ale unor încăperi.

„Asta înseamnă că de acum unele lucrări se vor putea desfăşura mult mai simplu, fără să facem rabat de la siguranţă. Sunt multe dintre aceste lucrări care blocau luni de zile realizarea lor în aşteptarea avizelor”, a spus Raed Arafat.

Termenul până la care se poate obţine autorizaţia de securitate la incendiu a fost stabilit 31 decembrie 2022 pentru construcţiile şi amenajările care pot dovedi că au banii necesari sau încheierea de contracte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor: „dacă există probe că există finanţare şi că lucrările se vor desfăşura, se poate poate amâna (avizarea – n.r.) până la sfârşitul anului 2022”.

De asemenea, Ordonanţa de Urgenţă stabileşte şi menţinerea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu în cazul construcţiilor la care se schimbă destinaţia, dacă noua destinaţie respectă prevederile de proiectare. Până acum, schimbarea destinaţiei însemna un nou proces de autorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.