Acasă Economie Școala de vară de Știință și Tehnologie (MSciTeh), ediția a VI-a 2021

Școala de vară de Știință și Tehnologie (MSciTeh), ediția a VI-a 2021

DISTRIBUIȚI

160387 – 08072021 – Asociația ”Măgurele Science Park”, în calitate de partener, invită elevii de liceu, profesorii de științe și consilierii școlari să se înscrie la Școala de vară de Știință și Tehnologie (MSciTeh), ediția a VI-a 2021.

MSciTeh este un program adresat elevilor de liceu, profesorilor de științe (fizică, chimie, matematică, biologie, geologie, informatică, tehnologii) și consilierilor școlari din învățământul gimnazial și liceal care își propune să le facă accesibile laboratoarele de cercetare, experiența cercetătorilor de pe platforma Măgurele, a cadrelor didactice din Universitatea din București și ale invitaților acestora, pentru stimularea și creșterea interesului pentru știință și cariere în domenii asociate.

Pentru elevi, MSciTeh constă în stagii de inițiere în cercetare în echipe reduse de 3 – 4 elevi, cu subiecte diverse propuse de echipele de mentori. Temele, diverse și interdisciplinare, acoperă domenii de știință, inginerie, automatizări și tehnologii digitale, mediu, impact și comunicare pentru societate.

Pentru profesori de științe și consilierii școlari, școala de vară este prilejul de a exersa o viziune integrată asupra predării științelor, dar și o abordare a educației ca un rezultat al colaborării dintre profesorii dintr-o școală dinamică și deschisă spre comunitate.

Ca în fiecare an participanții sunt provocați cu o temă centrală: Tehnologii cuantice: principii și aplicații. Celelalte trei categorii de proiecte se înscriu în categoriile deja cunoscute: Științele mediului, fizică, chimie și biologie, inginerie, automatizări și tehnologii digitale, știință pentru societate – impact și educație

Anul acesta Asociația ”Măgurele Science Park” este prezentă la MSciTeh 2021 cu tema ”De la virtual la real și invers prin modelare 3D” care va fi susținută de SmartLab Măgurele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.