Acasă Politic Când marii campioni fac politică: Elisabeta Lipă, la venirea canotorilor acasă: Îi...

Când marii campioni fac politică: Elisabeta Lipă, la venirea canotorilor acasă: Îi mulțumesc domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon

DISTRIBUIȚI

 160680 – 02082021 – Președinta Federației române de Canotaj, Elisabeta Lipă, consilier municipal din partea PSD, se plânge că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu i-a răspuns nici la telefon, nici la mesaje. Drulă a fost criticat de președinta Federației române de Canotaj, Elisabeta Lipă, chiar la sosirea în țară a lotului olimpic de cantotaj. Canotorii au adus României trei medalii – una de aur și două de argint – la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lipă susține că ministrul Drulă nu i-a răspuns nici la telefon, nici la mesaje, atunci când a încercat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor. Problema ar pleca de la faptul că sportivilor nu le este asigurat un culoar dedicat pe lacuri sau pe Dunăre, unde să nu fie deranjați de alte ambarcațiuni folosite în scop recreativ. Din acest motiv, ei au stat în cantonament și s-au pregătit timp de patru luni și jumătate în Italia. Iar la antrenamentele finale ale olimpicilor, desfășurate în România, a fost nevoie de intervenția poliției pentru buna lor desfășurare.

„Aș vrea să-i mulțumesc și gazdei noastre de la Piediluco, care între timp a devenit a doua sau a treia noastră casă, având în vedere că acasă la noi stăm foarte puțin. Anul acesta patru luni și jumătate aproape au stat în pregătire la Piediluco și merită aplauzele noastre pentru că și-au dat silința. A fost un cantonament foarte bun și reușit și merită aprecierea noastră. Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (…) Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc și domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată”, a spus, cu ironie, Elisabeta Lipă.

Cătălin Drulă este al doilea ministru din Guvernul Cîțu care primește critici din partea sportivilor olimpici ai României, după ce săptămâna trecută a fost marcată de schimbul de replici între ministrul sportului, Eduard Novak, și Ana Maria Popescu, cea care a adus prima medalie obținută de România la JO 2020: argint la spadă.

Lipă a fost ministru din partea PSD.

Eduard Novak nu a fost prezent duminică la aeroportul Otopeni pentru a-i întâmpina pe canotori, fapt regretat de Elisabeta Lipă, însă ministrul, care este și sportiv și se pregătește pentru Jocurile paralimpice, participă la o competiție în vestul țării și le-a transmis un mesaj prin intermediul unui secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.