Acasă Economie EIC Accelerator în Orizont Europa

EIC Accelerator în Orizont Europa

DISTRIBUIȚI

160787 – 10082021 – Consiliul European pentru Inovare (EIC), Asociația ”Măgurele Science Park” (MSP) și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) vă invită la sesiunea de informare privind schema de finanțare EIC Accelerator, un eveniment online care va avea loc la data de 8 septembrie  2021, începând cu ora 11.00.

Instrumentul de finanțare EIC Accelerator este dedicat sprijinirii întreprinderilor nou-înființate și IMM-urilor care au potențialul de a crea noi piețe sau de a transforma piețele existente. Acest lucru se va realiza prin acordarea de subvenții (granturi) de până la 2,5 milioane de euro, suplimentate cu investiții de capital (equity) cuprinse între 0,5 milioane de euro și 15 milioane de euro prin EIC Fund. Instrumentul EIC Accelerator include un nou sistem inovator de depunere a cererilor, care permite întreprinderilor nou-înființate și IMM-urilor să solicite finanțare în orice moment prin intermediul unui proces simplificat.

Principiile de bază ale instrumentului de finanțare EIC Accelerator vor fi explicate de Stéphane Ouaki, președintele comitetului de investiții al EIC Fund și șef de departament în EISMEA (Agenția Executiva a Comisiei Europene responsabilă pentru programul EIC și pentru IMM-uri) și expeți din echipa de evaluare și selecție din cadrul EIC.

Sesiunea de informare va fi deschisă și moderată de Oana Craioveanu, consilier inovare al ministrului MCID, delegat național în Comitetul Programului EIC Orizont Europa.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză cu posibilitatea de a pune întrebări și în limba română.

Participarea este gratuită, iar înregistrarea este obligatorie până la 7 septembrie 2021, orele 14.00. Evenimentul va avea loc prin intermediul platformei Zoom cu transmisie Live pe Facebook. Sesiunea va fi înregistrată.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.