Acasă Economie Încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni

Încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni

DISTRIBUIȚI

 160907 – 19082021 – Metroul de pe magistrala 2 va ajunge până în comuna Berceni. Primăria Sectorului 4 al Capitalei și Consiliul Județean Ilfov vor semna un acord de colaborare pentru prelungirea liniei de metrou peste șoseaua de Centură din București.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, reprezentanții Metrorex și cei ai Ministerului Transporturilor și Intrastructuriii au verificat miercuri stadiul lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi care se construiește pe Șoseaua Berceni.

Autoritățile au anunțat că doresc să prelungească linia de metrou de pe Magistrala M2, astfel încât stația de metrou Tudor Arghezi să fie doar începutul unui proiect de anvergură. Proiectul prevede construirea a încă două sau trei stații de metrou în comuna Berceni.

„Suntem în pline discuții în ceea ce privește demararea extinderii magistralei de metrou până în Berceni. Îmi doresc să devină prima comună din România care va avea metrou. La sfârșitul anului 2022, începutul anului 2023, să putem scoate la licitație această prelungire. În acest moment lucrăm în ritm alert, împreună cu Ministerul Transporturilor și cu Metrorex, pe șantierul stației de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni, iar rezultatele sunt îmbucurătoare. Constructorii sunt în avans cu lucrările, Primăria Capitalei ne-a validat procedurile de expropriere pentru parcarea aferentă stației, iar în paralel, împreună cu Apa Nova, prelungim spre comuna Berceni rețeaua de apă și canal”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Potrivit informațiilor oficiale, noua stație de metrou Tudor Arghezi, construită pe o suprafață de peste 15.000 de mp între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură, va avea o lungime de 1,6 kilometri. Aceasta va fi supraterană, parter plus două etaje și va beneficia de șase zone de acces pietonal, din care două vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal subteran pe sub șosea. De asemenea, din cele două ieșiri, se va asigura legătura directă cu parcarea tip park&ride de 300 de locuri. Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede o instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții pe timp de iarnă. Valoarea investiției este de 214 milioane de lei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.