Acasă Social Educatie Iohannis: Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică, dar...

Iohannis: Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică, dar și cu respectarea măsurilor de protejare

DISTRIBUIȚI

  160992 – 27082021 – Școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezență fizică, dar și cu respectarea măsurilor de protejare, cu mască și distanțare, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătății și ministrul Educației, pe tema deschiderii anului școlar.

„Ne aflăm în valul patru și am vrut să văd cât de pregătit e sistemul sanitar și cum începem școala”, a spus președintele, care a cerut creșterea capacității de testare, precum și ca spitalele să poată trata și pacienții non COVID așa cum trebuie.

Președintele spune că școala online nu poate suplini desfășurarea clasică a cursurilor, fiind doar o soluție temporară atunci când situația epidemiologică e gravă.

„Prioritatea zero este să asigurăm un învățământ de calitate”, a spus el. Școala va trece în online doar în cazul în care incidența va trece de 6 cazuri la mie, iar vaccinarea este singura soluție eficientă pentru a asigura revenirea în sălile de clasă, a spus președintele, care a făcut un apel către părinți și peronalul din învățământ să se vaccineze. ”Față de anul trecut, avem însă la dispoziție un instrument esențial, care ne poate oferi garanția că grădinițele, școlile și universitățile vor funcționa normal. Vaccinarea anti-COVID este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice, pentru a ne asigura că revin în sălile de clasă într-un număr cât mai mare și pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Fac un apel către părinți, către personalul din învățământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de viitorul copiilor și să ne vaccinăm! În acest fel ne protejăm atât pe noi înșine, cât și pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se putea imuniza”, a declarat șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.