Acasă Politic Ministrul Educației: Am agreat că vom ține școlile deschise până la pragul...

Ministrul Educației: Am agreat că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie

DISTRIBUIȚI

160927 – 20082021 – Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că vrea ca anul acesta școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că s-a agreat ca școlile să rămână deschise până la pragul de infectare de șase la mie, sub rezerva validării CNSU.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică”, a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de lucru pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar. De asemenea, premierul a mai spus că a cerut ca ceremoniile de începere a anului școlar să se desfășoare cât mai aproape de normalitate.

La Guvern a avut loc vineri o întâlnire la care au participat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, secretarul de stat Raed Arafat, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Ministru Sănătății, Ioana Mihăilă, a subliniat că prioritatea este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp și cu prezență fizică. De asemenea, trebuie să avem în vedere siguranța copiilor în școli, a adăugat Mihăilă.

O altă măsură anunțată a fost menținerea măștii de protecție în timpul cursurilor, excepție făcând doar orele de sport, pentru care rămâne doar recomandarea de purtare a măștii.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la rândul său că toți cei prezenți la această discuție au agreat faptul că școlile se vor închide ultimele și se vor deschide primele. „Practic, toţi participanţii la această discuţie au agreat că şcolile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ţine şcolile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de 6 la mie sigur că apar o serie de condiţii, aceste condiţii nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice. (…) Peste pragul de la 6 mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcţie de vârstă, în funcţie de specificul activităţii, iar la carantină, sigur că da, se opreşte întreaga activitate. Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea menţine toate şcolile deschise”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri, la finalul întâlnirii de lucru pe tema măsurilor privind începerea anului şcolar.

Peste pragul de infectare de 6 la mie, vor rămâne deschise doar creșele și grădinițele, până la carantină, și clasele de școală cu elevi vacccinați. Sursa: stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.