Acasă Politic O grupare din USR PLUS a lansat Platforma ”Împreună”

O grupare din USR PLUS a lansat Platforma ”Împreună”

DISTRIBUIȚI

160960 – 24082021 – O grupare din USRPLUS, coordonată de Allen Coliban, Cătălin Teniță, Nicu Ștefănuță și Mihai Polițeanu, a lansat, marți dimineață, în Piața Victoriei, platforma ”Împreună”, o alternativă la candidaturile lui Dan Barna și Dacian Cioloș pentru șefia USRPLUS. Evenimentul a strâns câțiva oameni în Piața Victoriei și s-a încheiat fără întrebări din partea jurnaliștilor, anunță G4Media.ro.

La eveniment au luat cuvântul viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, deputatul Mihai Polițeanu, coordonatorul regiunea centru a USR Tineret, Ilinca Ghiza, deputatul Cătălin Teniță și senatorul Irinel Darău, dar și primarul Brașovului Allen Coliban și europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Toți au adus în discuție nevoia de înfăptuire a reformelor promise electoratului USRPLUS în campaniile electorale, mai ales cele din Justiție, dar și nevoia formării unei noi generații de politicieni. Inițiatorii platformei au subliniat nevoia de a avea un partid unit și renunțarea la etichete precum ”barnist” sau ”cioloșist” ori ”userist” sau ”plusist”.

Nicu Ștefănuță a transmis că platforma a apărut ”pentru ca oamenii să continuie să creadă în schimbare” și a îndemnat tinerii din partid „să iasă în față”.

Flavia Boghiu a vorbit despre cele ”două organizații cu același ADN” care trebuie să livreze României reformele promise, vorbind despre ”partidul născut în stradă”.

Cătălin Teniță a insistat pe faptul că USRPLUS se află în momentul în care trebuie să livreze urgent setul de reforme promis spunând că ”fiecare zi din cei trei ani rămași contează”.

Ilinca Ghiza, de 23 de ani, a transmis că prezența ei la eveniment și pe listele platformei demonstrează că ”vocile tinerilor sunt ascultate” de această a treia alternativă, subliniind că este ”cea mai proastă, dar și cea mai bună perioadă din România în care ne putem trăi tinerețea”.

Mihai Polițeanu a avut un discurs mai dur, spunând că USRPLUS nu a avut curaj și nu a fost ferm și că de multe ori a dat dovadă de servitute în fața PNL și UDMR, amintind că ”perioada de miere între electorat și Guvern s-a terminat”.

Irinel Darău, candidatul platformei pentru șefia USRPLUS, a transmis că alianța a obținut la ultimele alegeri jumătate față de scorul obținut la europarlamentare, spunând că previziunile ”sunt îngrijorătoare”.

Allen Coliban a încheiat seria discursurilor, transmițând celorlalți colegi din USRPLUS ”să nu ne mai ascundem sub discursuri festiviste, să înțelegem nevoile de guvernare”. Text și foto: G4Media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.