Acasă Sport Performanțe inegalabile stabilite de alpiniștii români! Record feminin la peste 8.000 de...

Performanțe inegalabile stabilite de alpiniștii români! Record feminin la peste 8.000 de metri altitudine

DISTRIBUIȚI
foto:sportivity.ro

160738 – 06082021 – O ieșeancă a devenit prima femeie din țară care a dus tricolorul la peste 8.000 de metri înălțime. Expediția din Pakistan a adus și al doilea record, partenerul acesteia devenind singurul român care a atins două vârfuri de peste 8000 de metri într-un singur sezon.

„Un mare vis s-a împlinit. De câțiva ani visez la momentul ăsta!”. Acestea au fost primele cuvinte ale medicului Laura Mareș, ajunsă la 8035 de metri altitudine, pe vârful Gasherbrum II. Mândria echipajului român a fost și mai mare atunci când au ancorat tricolorul.

13 ore a durat expediția prin care alpinista a stabilit recordul de a fi prima femeie din România care atinge acest vârf. Performanța este una de invidiat, echipajul ajungând la peste 8000 de metri fară oxigen suplimentar.

Laura a dus la capăt expediția alături de Iustin Ionescu, unul dintre cei mai buni alpiniști români.

„Succesul Laurei este și succesul meu ca antrenor de alpinism. Pakistanul este o țară foarte puțin dezvoltată turistic. Condițiile sunt foarte grele. Am fost însoțiți permanent de un ofițer de legătură, din armata Pakistanului”, a spus Iustin Ionescu.

La rândul său, Iustin a revenit în țară cu o performanță inegalabilă. Pe lângă vârful cucerit alături de Laura, a ajuns și pe Gasherbrum I, la 8080 de metri altitudine. Astfel, dubla ascensiune într-un singur sezon devine prima și singura realizare românească de acest gen.

Medicul ieșean Laura Mareş nu este la primul record stabilit pe cele mai spectaculoase vârfuri montane ale lumii. În 2018 a fost prima româncă ce a dus tricolorul la 6812 metri altitudine pe vârful Ama Dablam din Himalaya. – sursa: Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.